piątek, 28 stycznia 2011

Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i serem pleśniowym, kaszą gryczaną i pieczarkami

Jak wiadomo z przepisów staram się nie korzystać, chyba że jako inspirację. W tym przypadku była to totalna improwizacja ze składnikami znalezionymi w kuchni.
Na początek rozbijamy pierś z kurczaka, później solimy i pieprzymy, na koniec dodając suszone pomidory i ser. Wszystko zwijamy i spianymi wykałaczkami, żeby się nie rozpadły. Tak przygotowaną roladkę wrzucamy na patelnię i podsmażamy. w tym czasie gotujemy kaszę, tak jak jest napisane na opakownaiu (około 20minut), i przygotowujemy pieczarki - odcinamy nóżki i do środka kapeluszy dodajemy ser, i zawijamy w folię aluminiową. Podsmażoną pierś też zawijamy w folię, i wrzucamy do piekarnika nagrzanego do około 180stopni, razem z pieczarkami. Po około 15-20minutach wyciągamy roladkę i pieczarki z piekarnika (w tym czasie będzie gotowa też kasza).
Na sam koniec doprawiamy kaszę, i ewentualnie dodajemy do niej odrobinę masła. Po nałożeniu na talerz, można jeszcze dodać jeszcze natkę pietruszki.

4 komentarze:

  1. suena familiar.. ;>

    OdpowiedzUsuń
  2. ta prosta szamka jest moim faworytem Twojego bloga

    OdpowiedzUsuń
  3. jesli dobrze rozbijesz chickena nawet nie potrzeba wykałaczek, to sa uroki drobiowego mięsa :)

    OdpowiedzUsuń
  4. byc moze byc moze, ale ja jednak wole dla pewnosci go przekluc ta wykalaczka, bo bedzie lipa jesli ser wyplynie, bo ciekawie urozmaica smak.

    Yo sé :) se inspiraron en

    OdpowiedzUsuń

Durszlak.pl